• 29.05.2024
  • Няма коментари
  • 9

Главчев: Няма как да бъдат изплатени 38 милиона заради наводненията в Карловско

Министър-председателят Димитър Главчев присъства днес на церемония по повод внедряването на алтернативен тип гориво в 5-ти блок на АЕЦ „Козлодуй“.…

 Главчев: Няма как да бъдат изплатени 38 милиона заради наводненията в Карловско

Министър-председателят Димитър Главчев присъства днес на церемония по повод внедряването на алтернативен тип гориво в 5-ти блок на АЕЦ „Козлодуй“.

След церемонията служебния премиер даде кратък брифинг с коментар по актуални теми.

По думите му не се очаква драстична промяна в цената на тока, тъй като са обсъдени стратегии, чрез които да се избегне дефицита във Фонда да повлияе енергийна сигурност и респективно на сметките на домакинствата.

Той коментира проблема със забавените пари за възстановяване на щетите след наводненията в Карлово през 2022 г.

Днес кметове и жители от Карловско излязоха на пореден протест. „Запознат съм с исканията им. Проблемите са отпреди две години. Отчетите за изразходваните досега 24 млн. са пристигнали на 28 май. Областният управител трябва да изрази становище, а след това междуведомствената комисия ще се събере. Няма как обаче да са 38 милиона“, категоричен бе Главчев.

Премиерът изказа мнение и относно сблъскалите се влакове на Централна гара в София. Той предположи, че проблемите на мястото сигурно са големи, но са инфраструктурни.

“В този сблъсък проблемът е, че на машиниста му е прилошало. Не е коректно от този случай да заключаваме за проблемите на гарата”, коментира той.

Какво каза Главчев по отношение на изказванията на президента Радев за възможна ескалация на войната в Украйна може да гледате във видеото.

Канал 3

 

Други новини

Лидерът на ГЕРБ: Борисов и Пеевски ще управляват е кауза пердута(ВИДЕО)

Лидерът на ГЕРБ: Борисов и Пеевски ще управляват е…

След приключилия кръг от преговори на ГЕРБ-СДС с другите парламентарно представени партии, лидера на водещата политическа сила Бойко Борисов, на кратък…
Очаквано – ИТН: Ние смятаме, че трябва да има експертен кабинет(ВИДЕО)

Очаквано – ИТН: Ние смятаме, че трябва да има…

Преговорните екипи на ГЕРБ и „Има такъв народ“ днес проведоха консултации в сградата на Народното събрание. Едночасовата среща започна в 13…
И “Възраждане” остава в опозиция(ВИДЕО)

И “Възраждане” остава в опозиция(ВИДЕО)

“Възраждане” застава категорично като опозиция в 50-ото Народно събрание. Това стана ясно днес на брифинг в централата на партията. Според заместник-председателят…

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *