• 27.05.2024
  • Няма коментари
  • 16

Главчев: Български войници няма да бъдат изпращани в Украйна

ГЛАВЧЕВ И СТОЛТЕНБЕРГ: ПОМОЩТА ЗА УКРАЙНА НЯМА АЛТЕРНАТИВА, НО БЕЗ ДА СЕ ВЪВЛИЧА НАТО В КОНФЛИКТА На съвместен брифинг на…

 Главчев: Български войници няма да бъдат изпращани в Украйна
ГЛАВЧЕВ И СТОЛТЕНБЕРГ: ПОМОЩТА ЗА УКРАЙНА НЯМА АЛТЕРНАТИВА, НО БЕЗ ДА СЕ ВЪВЛИЧА НАТО В КОНФЛИКТА

На съвместен брифинг на служебния ни премиер и генералният секретар на НАТО Столтенберг след срещата в Министерски съвет Главчев категорично отрече възможността за изпращане на български войници в Украйна.

”Никога не обсъждана такава тема във формат НАТО”, поясни Димитър Главчев и подчерта, че “това е типичен пример за хибридна атака и дезинформация”.

Димитър Главчев увери, че България е надежден съюзник в НАТО и изпълнява своите задължения и определи присъствието на Столтенберг като знаково за България.

Главчев обясни, че по време на срещата са говорили за 20-годишното членство на България в НАТО и 17-годишното членство в ЕС.
“Стигнахме до общите изводи, че България е надежден съюзник в НАТО и изпълнява своите задължения”, каза служебния премиер.

От своя страна Йенс Столтенберг определи България като надежден съюзник на НАТО.

“Ценим високо извършеното от България по отношение колективната отбрана и споделената сигурност”, каза той.

Генералният секретар на НАТО благодари на България за участието ѝ в мироопазващите мисии в Косово и Ирак. Столтенберг изтъкна, че България е увеличила с 20% разходите си за отбрана.

“Мирът не може да се приема за даденост, необходимо е да се увеличи производството на въоръжения. Необходимо е да засилим ролята на НАТО в областта на сигурността”, допълни Столтенберг.

Целият брифинг може да гледате във видеото.

Канал 3

Други новини

Лидерът на ГЕРБ: Борисов и Пеевски ще управляват е кауза пердута(ВИДЕО)

Лидерът на ГЕРБ: Борисов и Пеевски ще управляват е…

След приключилия кръг от преговори на ГЕРБ-СДС с другите парламентарно представени партии, лидера на водещата политическа сила Бойко Борисов, на кратък…
Очаквано – ИТН: Ние смятаме, че трябва да има експертен кабинет(ВИДЕО)

Очаквано – ИТН: Ние смятаме, че трябва да има…

Преговорните екипи на ГЕРБ и „Има такъв народ“ днес проведоха консултации в сградата на Народното събрание. Едночасовата среща започна в 13…
И “Възраждане” остава в опозиция(ВИДЕО)

И “Възраждане” остава в опозиция(ВИДЕО)

“Възраждане” застава категорично като опозиция в 50-ото Народно събрание. Това стана ясно днес на брифинг в централата на партията. Според заместник-председателят…

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *