Главоблъсканици

Главоблъсканици

Ще оцелее ли “некоалицията” след ротацията.

Тънки сметки и борба за власт разтърсиха “сглобката” още в началото на новата 2024 година. На фона на предстоящата смяна на премиерът Денков през март и очакваното попълване на регулаторите, управляващите партии се разбързаха с издигането на кандидатури. А както знаем
“бързата кучка слепи ги ражда”. Доказателство за това е номинацията за попълване на парламентарната квота за конституционни съдии на ГЕРБ-СДС. Изборът на партията е Десислава Атанасова, както се разбра от думите на Бойко Боросов вчера. Пред журналисти той уточни: “Считаме, че тя ще се справи много добре”.

Въпросът е, как Атанасова би си свършила добре работата, при условие, че тя няма никаква практика в тази сфера. Самата тя призна пред микрофоните на събралите се жирналисти, че и липсва магистратски опит, “но съм убедена, че парламентарен такъв имам”, уточни Атанасова.

Номинацията предизвика много критики, а нелепото оправдание на Десислава Атанасова навежда на размисъл и буди съмнения за зависимости и задкулисни игри.

От своя страна предложението на ПП-ДБ изглежда доста по адекватно. Изборът падна върху бившият съдия от Върховния касационен съд Борислав Белазелков. Той е уважаван специалист по търговско и гражданско право. Бил е преподавател по Гражданспо процесуално право и Гражданско изпълнително производство в СУ „Св. Климент Охридски. Има дълъг опит в административното отделение на Софийския градски съд. Между 1999 и 2008 г. е бил арбитър към Арбитражния съд на Българската стопанска камара. Взимал е участие в изработването на редица закони, някои от които са: Зaĸoн cpeщy изпиpaнeтo нa мpъcни пapи, Зaĸoн зa нoтapиycитe, Зaĸoн зa ocoбeнитe зaлoзи, Зaĸoн зa зaщитa нa пoтpeбитeлитe и зa пpaвилaтa зa тъpгoвия, Зaĸoн зa юpидичecĸитe лицa c нecтoпaнcĸa цeл, Зaĸoн зa eлeĸтpoнния дoĸyмeнт и eлeĸтpoнния пoдпиc, Зaĸoн зa тъpгoвcĸия peгиcтъp, Гpaждaнcĸи пpoцecyaлeн ĸoдeĸc.

По думите на самият Белазелков: „за този пост е важно какви позиции е изказвал кандидатът по важни обществени въпроси, какви убеждения е защитавал в кариерата си“.

В следващите няколко месеца предстоят важни промени и е добре внимателно да следим всяка номинация и всеки избор.
В Светото Писание е казано:

“По делата им ще ги познаете”.

Канал 3

Други новини

Костадин Костадинов: Полицаите буквално са абдикирали от борбата за купуване на гласове

Костадин Костадинов: Полицаите буквално са абдикирали от борбата за…

На пресконференция на ПП “Възраждане” лидера на партията Костадинов Костадинов обширно коментира ниската избирателна активност, купуването на гласове, манипулирания и корпоративния…
БОЙКО БОРИСОВ ПО ПОВОД ИЗТЕКЛИЯ ВЧЕРА ЗАПИС С ЛИДЕРИТЕ НА ПП

БОЙКО БОРИСОВ ПО ПОВОД ИЗТЕКЛИЯ ВЧЕРА ЗАПИС С ЛИДЕРИТЕ…

ГЕРБ-СДС представи управленска си програма днес в София. Събитието се проведе В зала на ул. „Оборище 5“ В София и бе…
Пеевски: Христо Иванов искаше да е президент и да ликвидира ПП

Пеевски: Христо Иванов искаше да е президент и да…

Брифинг на Пеевски в кулоарите на Народното събрание. Какви нови разкрития направи съпредседателя на ДПС Делян Пеевски пред журналисти днес може…

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *