• 17.06.2024
  • Няма коментари
  • 21

ГЕРБ и ДПС са готови да борят корупцията заедно(ВИДЕО)

Днес ГЕРБ-СДС покани на разговори партиите, които влизат в 50-ото Народно събрание. За целта лидера на ГЕРБ Бойко Борисов излъчи…

 ГЕРБ и ДПС са готови да борят корупцията заедно(ВИДЕО)

Днес ГЕРБ-СДС покани на разговори партиите, които влизат в 50-ото Народно събрание. За целта лидера на ГЕРБ Бойко Борисов излъчи преговорен екип, в лицето на Рая Назарян, Теменужка Петкова и Деница Сачева.

Първата проведена среща беше от 13:00 между преговорният екип на ГЕРБ-СДС и делегацията на ДПС, състояща се от Йордан Цонев, Ертен Анисова, Елван Гюркаш, Искра Михайлова, Станислав Анастасов, Байрям Байрям.

След завършване на консултациите бе даден брифинг, на който Деница Сачева очаквано поясни, че двете политически сили са намерили сходство по доста от политиките си.

“Разговорите, които проведохме до момента показаха, че имаме сходство в програмите с ДПС по отношение на основните приоритети пред страната ни. Те са свързани с Шенген, с членството ни в еврозоната, с икономически растеж, който се основава на инвестиции, по отношения на модернизация и развитие на страната в отбраната и също така по отношение на нашите политики в областта на съдебната реформа и борбата с корупцията”, подчерта Деница Сачева.

Сачева наблегна, че “България има нужда от качествена промяна на политическото поведение. Няколко избора избирателите казват едно и също, че трябва да има политика на съгласие. Повече не може да се бяга от отговорност. Затова от ГЕРБ изпратихме покани до всички политически сили. Правителство на споделената отговорност” и допълни, че партиите “нямат право да губят времето на гражданите, нито да продължават да пилеят доверието в институциите.”

Тя уточни, че срещи с ПП-ДБ и “Възраждане” няма да има, защото и двете партии са отказали преговори с ГЕРБ-СДС.

БСП вече излезнаха с позиция, че няма да подкрепят правителство, излъчено с първите два мандата.

Остават срещите с ИТН и “Величие”, но лидерите на последната обявиха, че биха разговаряли само с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

“С контактьорски групи на мен ми е обидно да си говоря, не знам на другите как не им е обидно. Борисов е човекът лидер и него искам да изслушам. Назарян и Теменужка не са лидери, те могат утре да ми предложат с чистачката в ГЕРБ да се срещна”, това Николай Марков в ефира на БНР.

Канал 3

 

Други новини

Декларация на ПП-ДБ изпратена до всички депутати

Декларация на ПП-ДБ изпратена до всички депутати

Дойде време разделно. След върволица от избори в последните година, както изглежда животът на 50-то Народно събрание ще бъде кратък и…
Кирил Петков: Идва Видовден!(ВИДЕО)

Кирил Петков: Идва Видовден!(ВИДЕО)

На кратък брифинг след срещата с президента Радев от коалицията ПП-ДБ дадоха повече информация относно изготвената декларация и кога ще бъде…
ПП-ДБ поиска отсрочка от Радев(ВИДЕО)

ПП-ДБ поиска отсрочка от Радев(ВИДЕО)

Коалицията е изготвила декларация с решения за борба с корупцията

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *