Ген.Атанасов изрази готовност да поемат отговорност за съставяне на правителство

Ген.Атанасов изрази готовност да поемат отговорност за съставяне на правителство

Председателят на ДСБ Атанас Атанасов изглежда не си е взел поука от изборните резултати и отново е готов да влиза в коалиции, с мотива да спасява държавата. Това стана ясно от негово участие днес в ефира на БНТ.

“2/3 от българското общество не желае нови избори и трябва да се направят всички усилия за съставяне на правителство”, смята Атанасов.

“Имаме сериозно отношение към държавата и следим за обществените настроения. В тази продължила три години политическа криза ПП-ДБ два пъти поемахме отговорност и създадохме правителство. Готови сме отново да търсим такова решение, защото има нужда от стабилизиране на политическия процес”, допълни той.

Същото това българско общество показа “червен картон” на коалицията ПП-ДБ, точно защото направиха сглобката и бяха изцяло “надиграни” от далеч по-опитните лидери на “статуквото”.

Генералът май толкова се е вгледал във властта, че чак забравя, че електората на ДСБ се състои от най-непримиримите, будни и взискателни граждани на обществото.

Христо Иванов, който осъзнаваше ясно риска, но въпреки това беше готов да го поеме в името на тъй-важните и необходими реформи, плати цената за грешките на коалиция ПП-ДБ. Затова пък неговият колега Атанасов, сякаш заслепен от амбиции или нещо друго, се е “засилил здраво по нанадолнището”.

Лошото е, че със себе си е повлякъл и малкото останала надежда на онези българи, които искат промяна.

И въпреки, че Атанасов твърди че коалицията ПП-ДБ е консолидирана,  независимо от спекулациите как щели да се разпаднат, той сякаш не взел впредвид позицията на партньорите си от “Продължаваме промяната”, които вчера заявиха, че те не виждат възможност за излъчване на проевропейско антикорупционно правителство, в рамките на 50-о Народно събрание.

Свободомислещите хора харесват да изказват мнения и да отстояват позиции и това, като че ли пречи най-много на партиите, които участват в коалицията ПП-ДБ.

Вместо първо да обсъдят и разберат по дадена тема и чак после да излязат с една ясна позиция, те сякаш не могат да “влязат в ритъм”.

Това дава шанс на другите политически играчи да се възползват от ситуацията и ги кара да изглеждат объркани и несигурни.

Ген. Атанасов е скептично настроен по отношение на реализирането на вторият мандат, тъй като в момента не е ясно “кой управлява втората политическа сила”.

Председателят на ДСБ поясни, че ако “ПП-ДБ получат третия мандат, ще проведат консултации с останалите партии относно кандидата за премиер”.

Канал 3

Други новини

Декларация на ПП-ДБ изпратена до всички депутати

Декларация на ПП-ДБ изпратена до всички депутати

Дойде време разделно. След върволица от избори в последните година, както изглежда животът на 50-то Народно събрание ще бъде кратък и…
Кирил Петков: Идва Видовден!(ВИДЕО)

Кирил Петков: Идва Видовден!(ВИДЕО)

На кратък брифинг след срещата с президента Радев от коалицията ПП-ДБ дадоха повече информация относно изготвената декларация и кога ще бъде…
ПП-ДБ поиска отсрочка от Радев(ВИДЕО)

ПП-ДБ поиска отсрочка от Радев(ВИДЕО)

Коалицията е изготвила декларация с решения за борба с корупцията

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *