• 27.06.2024
  • Няма коментари
  • 11

Вътрешният министър инспектира движението по Патриарха(ВИДЕО)

Днес вътрешният министър Калин Стоянов направи проверка след издадено разпореждане за обезопасяване на участъци по централни софийски булеварди. “Още в…

 Вътрешният министър инспектира движението по Патриарха(ВИДЕО)

Днес вътрешният министър Калин Стоянов направи проверка след издадено разпореждане за обезопасяване на участъци по централни софийски булеварди.

“Още в понеделник бе изготвено разпореждане до заместник-кмета на Столична община Илиян Павлов, да бъде изпълнено влезналото в сила решение на ВАС за преустановяване въвеждането на новата организация на движение в центъра на София. Освен това следва да бъдат обезопасени и всички новопоставени елементи и новообособени трасета”, заяви Стоянов пред събралите се журналисти.

Той поясни, че поставеният срок е до днес, 27 юни – информира вътрешният министър и уточни, че ако съответни действия не бъдат предприети, ще бъде наложена санкция в размер от 2000 до 7000 лева по ЗДвП, следва и сигнал до прокуратурата за неизпълнение на съдебно решение, което е престъпление по Наказателния кодекс.

Успоредно с това е пуснато сигнално писмо и до кмета на Столична община Васил Терзиев, с което го уведомяваме, че в централната градска част са извършени незаконни действия, за което той следва да предприеме необходимите мерки. Ако не го направи, предстоят разпореждания и към него”, информира вътрешния министър.

Калин Стоянов коментира и темата за евентуално приемане на България в шенгенското пространство и по сухопътна граница.

“Продължаваме диалога с Австрийската страна и аз съм оптимист, че до края на тази календарна година България ще бъде приета в Шенген и по сухопътна граница”, подчерта той.

Целият брифинг на вътрешният министър може да гледате във видеото.

Канал 3

Други новини

Декларация на ПП-ДБ изпратена до всички депутати

Декларация на ПП-ДБ изпратена до всички депутати

Дойде време разделно. След върволица от избори в последните година, както изглежда животът на 50-то Народно събрание ще бъде кратък и…
Кирил Петков: Идва Видовден!(ВИДЕО)

Кирил Петков: Идва Видовден!(ВИДЕО)

На кратък брифинг след срещата с президента Радев от коалицията ПП-ДБ дадоха повече информация относно изготвената декларация и кога ще бъде…
ПП-ДБ поиска отсрочка от Радев(ВИДЕО)

ПП-ДБ поиска отсрочка от Радев(ВИДЕО)

Коалицията е изготвила декларация с решения за борба с корупцията

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *