Войната в ДПС взе още жертви

Войната в ДПС взе още жертви

Пеевски отвърна на удара и изключи съпредседателя Джевдет Чакъров от парламентарната група

ДПС изключи от парламентарната си група 17 депутати, включително и председателя Джевдет Чакъров.

Отстранените народни представители са тези, които последваха повелята на Ахмед Доган да не подкрепят проектокабинета на ГЕРБ. Същите  се срещнаха с почетния председател в резиденцията му в парк „Росенец“.

Освен Чакъров са изключени и: Ализан Яхова, Анджей Джандев, Валентин Тончев, Едис Даудов, Еруден Мехмед, Ешереф Ешереф, Левен Мемиш, Марио Рангелов, Мехмед Салим, Павлин Кръстев, Севим Али, Тимур Халилов, Фтме Рмадан, Фабибе Расим, Хайри Сафъков, Юсеин Вайселов.

Така партията става четвърта политическа сила, ПП-ДБ- втора, а „Възраждане“- трета. Съответно вторият мандат трябва да бъде връчен на коалицията.

Групата на ДПС първо оредя от 46 до 44 народни представители, а след изключването на днешните 17 народни представители в нея остават 27.

Следствие на това “Движението за права и свободи” автоматично изгуби правото си да получи втория мандат за съставяне на правителство, тъй като по конституция той се връчва на втората по големина политическа сила, а тя вече е ПП-ДБ с 39 депутати.

Изглежда войната между Доган и Пеевски навлиза във решаващата си фаза.

Чакъров уточни, че колективните органи ще заседават, най-вероятно с участието на самия Доган, а след това ще бъде взето решение.

“Колективните органи ще се съберат следващите дни. Всеки един, който е член на органите, ще вземе отношение, ще се вземат и решения. Голяма част от хората още вчера почнаха да се обаждат, споделят призива на д-р Ахмед Доган”, каза днес пред журналисти в НС съпредседателя на партията.

Кой ще надделее в борбата за надмощие в партията предстои да видим.

Канал 3

 

Други новини

Декларация на ПП-ДБ изпратена до всички депутати

Декларация на ПП-ДБ изпратена до всички депутати

Дойде време разделно. След върволица от избори в последните година, както изглежда животът на 50-то Народно събрание ще бъде кратък и…
Кирил Петков: Идва Видовден!(ВИДЕО)

Кирил Петков: Идва Видовден!(ВИДЕО)

На кратък брифинг след срещата с президента Радев от коалицията ПП-ДБ дадоха повече информация относно изготвената декларация и кога ще бъде…
ПП-ДБ поиска отсрочка от Радев(ВИДЕО)

ПП-ДБ поиска отсрочка от Радев(ВИДЕО)

Коалицията е изготвила декларация с решения за борба с корупцията

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *