Вицепрезидентката Йотова иска да “обезглави” правителството

Вицепрезидентката Йотова иска да “обезглави” правителството

Днес Илиана Йотова-вицепрезидент на България поиска оставката на министър-председателя Николай Денков: „Това да наречеш производителите на зърно в България зърнари и да ги определиш като терористична организация е за оставка, така се прави в цивилизована страна, това е морален акт“, каза Йотова в интервю за БНТ. Причина за това е вчерашния му коментар по повод предстоящите протести на зърнопроизводителите: „В последните два дни те започнаха да се държат като терористи.”

Йотова изрази мнение, че ” има насъскване на производите срещу преработватели”и призова да се направи  предварителен анализ за намиране на консенсусен вариант за вноса на зърното.

Не пропусна да коментира и предстоящите промени в Конституцията : „някои от политиците гледат на тях като потребителска кошница” и призова да не се позволи „същият политически и обществен разврат“ с Основния закон, както се случва с останалите.

Други новини

Испания ще признае палестинската държава

Испания ще признае палестинската държава

Педро Санчес обяви, че Испания ще признае палестинската държава на 28 май заедно с Норвегия и Ирландия
Димитър Манолов: Работим в условия на сериозна политическа нестабилност

Димитър Манолов: Работим в условия на сериозна политическа нестабилност

Днес се проведе конференцията “Европейската директива за минималната работна заплата: Възможности пред синдикатите в България”. По време на форума експерти в…
ВЛАСТТА И ПРЕВОЗВАЧИТЕ В ТЪРСЕНЕ НА РЕШЕНИЕ НА ПРОБЛЕМИТЕ НА ГКПП ВИДИН

ВЛАСТТА И ПРЕВОЗВАЧИТЕ В ТЪРСЕНЕ НА РЕШЕНИЕ НА ПРОБЛЕМИТЕ…

“МВР прави и ще продължава да прави всичко необходимо, в рамките на неговата компетентност, за максимално облекчаване на трафика на граничния…

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *