• 28.06.2024
  • Няма коментари
  • 15

Брендо е влязъл в България със самолет през 2022 г.(ВИДЕО)

Днес вътрешният министър Калин Стоянов се яви на изслушване в НС по случая с доброволното предаване на Евелин Банев –…

 Брендо е влязъл в България със самолет през 2022 г.(ВИДЕО)

Днес вътрешният министър Калин Стоянов се яви на изслушване в НС по случая с доброволното предаване на Евелин Банев – Брендо. Стоянов поясни, че Банев Брендо  най-вероятно е влязъл със самолет в България през пролетта на 2022 година.

“В МВР има информация според която Евелин Банев – Брендо е влязъл на територията на България от края на месец март до началото на юни 2022 година. Това е свързано с обстоятелствата, които са покрай самолета, който, както всички разбрахме, тогава по времето на действащия вътрешен министър Бойко Рашков въпросният самолет беше преминал през няколко европейски държави, кацнал временно на едно летище до Видин, презаредил и отново продължил и кацнал в района на Търговище”, обясни Калин Стоянов.

Вътрешният министър допълни, че заради лошото време тогава и “липсата на стиковка между МВР и Министерството на отбраната, не са взети никакви мерки, ние вървим доста след събитията. но съм убеден, че за доста кратък период от време ще установим и ще потвърдим информацията, която имаме”, уточни той.

От изказването на ресорният министър се разбира, че са повдигнати обвинения на двама души, които са били в близост до самолета. “

“Нашата информация е, че те търсят споразумение. Успоредно с това в ГДБОП започна разследване и на престъпна група, която се занимава с такива незаконни прелитания предимно с цел контрабанда, и тези двама души са част от тази група”, разясни Стоянов.

Друг обстоятелство, което вътрешният министър определи като “изключително странно” е, че по време на доброволното предаване на Банев на 24 юни в 7:30 ч. сутринта пред Централния софийски затвор на мястото е присъствал журналистически екип от бургаски сайт.

Има проверка, която ще прерасне в досъдебно производство, и това, което журналистите ще кажат, ще влезе в това производство.

“Беседвано е с тях, в момента сме на етап проверка”, каза Стоянов.

Цялото изслушване на министър Стоянов в парламента може да гледате във видеото.

Канал 3

Други новини

Испания спечели Евро 24… и 28,5 милиона евро!

Испания спечели Евро 24… и 28,5 милиона евро!

Победата срещу Англия, освен еуфорията от шампионската титла, представлява важна икономическа инжекция за националния отбор на Испания Всъщност до днешния мач…
Аржентина взе Копа Америка 2024!

Аржентина взе Копа Америка 2024!

Това е втора поредна Копа Америка за Аржентина и трети пореден трофей със Световната купа! Канал 3
„Почувствах куршума да разкъсва кожата ми“: реакцията на Тръмп, след като беше прострелян в ухото на митинг!

„Почувствах куршума да разкъсва кожата ми“: реакцията на Тръмп,…

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп обясни усещането си за събитието, случило се тази събота в Пенсилвания. Тръмп изнасяше реч на…

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *