• 28.06.2024
  • Няма коментари
  • 12

Борисов за Васил Терзиев: Няма да се учудя сам да си тръгне

В отговор на заявеното намерение на парламентарната група на ПП-ДБ да внесе отново правилата за избор на членове на новото…

 Борисов за Васил Терзиев: Няма да се учудя сам да си тръгне

В отговор на заявеното намерение на парламентарната група на ПП-ДБ да внесе отново правилата за избор на членове на новото ръководство на антикорупционната комисия, лидерът на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов призова коалицията първо да се изберат ръководствата на ресорните парламентарни комисии в парламента. Той бе категоричен, че без тях няма как да се придвижи нито едно решение.

“Айде да си изберем комисии в парламента, защото, без да минат предложенията в комисии, не може да се случи нищо”, коментира Борисов пред журналисти в кулоарите на парламента.

По отношение на процедурните правила за избор на новите членове на Антикорпуционната комисия, които ПП-ДБ обяви, че ще внесе днес, Борисов подхвърли, че членовете от независима комисия, които да избират тези в Антикорупционната, вероятно никак не са независими, а са на ПП-ДБ.

Лидерът на ГЕРБ коментира „шестото чувство“ на кмета на София – Васил Терзиев, че наесен ще има нови избори в столицата.

“Не знам Терзиев откъде и какво знае, но всеки ден в София виждам само хаос. Той, като вижда как изобщо не владее материята, а това, което направиха, предизвиква само нов хаос, няма да се учудя сам да си тръгне. Гледаше нещо тавана, ама какво точно – не знам. Не мога да гадая”, каза Борисов и за пореден път пропусна да обясни “предизвиканият хаос”, наследен от Васил Терзиев от управлението на ГЕРБ.

Попитан да коментира отказа на държавния глава Румен Радев да представлява страната ни, Борисов отговори: “Единственото, което знаем, е, че тя въз основа решенията на парламента – помощта за Украйна, декларациите, които приемахме”.

Какво още каза лидера на ГЕРБ-СДС може да гледате във видеото.

Канал 3

Други новини

Испания спечели Евро 24… и 28,5 милиона евро!

Испания спечели Евро 24… и 28,5 милиона евро!

Победата срещу Англия, освен еуфорията от шампионската титла, представлява важна икономическа инжекция за националния отбор на Испания Всъщност до днешния мач…
Аржентина взе Копа Америка 2024!

Аржентина взе Копа Америка 2024!

Това е втора поредна Копа Америка за Аржентина и трети пореден трофей със Световната купа! Канал 3
„Почувствах куршума да разкъсва кожата ми“: реакцията на Тръмп, след като беше прострелян в ухото на митинг!

„Почувствах куршума да разкъсва кожата ми“: реакцията на Тръмп,…

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп обясни усещането си за събитието, случило се тази събота в Пенсилвания. Тръмп изнасяше реч на…

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *