• 06.06.2024
  • Няма коментари
  • 17

Бонев обвини директора на “Топлофикация” в злоупотреби с обществени поръчки

Разкриха още една добре отработена схема, която води към бившия кмет на София Йорданка Фандъкова и ГЕРБ-СДС Председателят на групата…

 Бонев обвини директора на “Топлофикация” в  злоупотреби с обществени поръчки
Разкриха още една добре отработена схема, която води към бившия кмет на София Йорданка Фандъкова и ГЕРБ-СДС


Председателят на групата на ПП-ДБ-СС в Столичния общински съвет Борис Бонев обвини директора на „Топлофикация – София“ Александър Александров в злоупотреба за милиони с обществени поръчки. Той допълни, че ръководството на топлинното дружество е назначено по времето на предишния кмет на София Йорданка Фандъкова и управляващите от ГЕРБ в местния парламент.

Според Бонев става дума за множество обществени поръчки, които са възлагани от „Топлофикация – София“, печелени са от определени фирми, които впоследствие са превъзлагали дейността на фирми, собственост на жената, с която Александров живее на семейни начала – Светлана Пашалийска (справка декларацията на Ал. Александров по чл. 35, ал. 1, т. 2 от ЗПКОНПИ).

Бонев даде и конкретни примери:

С решение от 13.10.2020 г. директорът на Топлофикация определя за победител в обществена поръчка за 5 млн. лева фирмата „Монтажи ДЛВ“. Дейността е по изпълнение на строително-монтажни работи на люлинска топломагистрала в район Връбница. След това, с договор между фирмата, спечелила обществената поръчка и фирма „СП Кънстракшън“ – дейностите се превъзлагат на втората. Справка в Търговския регистър показва, че именно тази фирма е собственост на жената на Александров.

Общинският съветник представи и други възлагателни договори, сключени с фирми на Светлана Пашалийска, с които са се извършвали реконструкция на топлопровод, превоз на материали, доставка на консумативи, ремонт на котли и др.

„Това е отдавна отработена схема. Александър Александров е извършвал подобни действия и в миналото, когато е ръководител на други дружества. Може би това обяснява и фактът, че шефът на „Топлофикация-София“ парадира с луксозен живот и автопарк за над 2 млн. лева, според източници от самото дружество“, коментира още Борис Бонев.

Бонев ще сезира прокуратурата и Националната агенция за приходите

Той беше категоричен, че директора на “Топлофикация” трябва да напусне поста незабавно.

Бонев допълни, че спешно трябва да бъде обявен конкурс за избор на ново ръководство и уточни, че само от началото на годината са обявени обществени поръчки за над 217 млн. лв., които връзват ръцете на бъдещо ново ръководство.

За повече информация гледайте видеото.

Канал 3

Други новини

Лидерът на ГЕРБ: Борисов и Пеевски ще управляват е кауза пердута(ВИДЕО)

Лидерът на ГЕРБ: Борисов и Пеевски ще управляват е…

След приключилия кръг от преговори на ГЕРБ-СДС с другите парламентарно представени партии, лидера на водещата политическа сила Бойко Борисов, на кратък…
Очаквано – ИТН: Ние смятаме, че трябва да има експертен кабинет(ВИДЕО)

Очаквано – ИТН: Ние смятаме, че трябва да има…

Преговорните екипи на ГЕРБ и „Има такъв народ“ днес проведоха консултации в сградата на Народното събрание. Едночасовата среща започна в 13…
И “Възраждане” остава в опозиция(ВИДЕО)

И “Възраждане” остава в опозиция(ВИДЕО)

“Възраждане” застава категорично като опозиция в 50-ото Народно събрание. Това стана ясно днес на брифинг в централата на партията. Според заместник-председателят…

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *