• 13.06.2024
  • Няма коментари
  • 13

Антон Хекимян обвини кмета Васил Терзиев, че е излъгал за заплатите на медицинските сестрите(ВИДЕО)

Общинският съветник от групата на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет (СОС) Антон Хекимян обвини кмета Васил Терзиев, че е излъгал…

 Антон Хекимян обвини кмета Васил Терзиев, че е излъгал за заплатите на медицинските сестрите(ВИДЕО)

Общинският съветник от групата на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет (СОС) Антон Хекимян обвини кмета Васил Терзиев, че е излъгал за заплатите на медицинските сестрите, днес на брифинг преди заседанието на СОС.

“Сега ще ви разясня за една такава лъжа и как кметът на София Васил Терзиев излъга вас и всички нас, като обеща на медицинските, работници в детските градини, че ще има увеличение на заплатите. Направил го е, защото Асен Василев го е излъгал, че ще му даде пари. Обещаните пари от кмета вече трети месец не идват и за това се оплакаха от градините”, подчерта Хекимян.

Общинският съветник припомни хронологията на събитията като каза, че на 5 април Терзиев пуска писмо до финансовия министър, на 15 април получава официален отговор от Министерството на финансите, че пари няма да да му дадат.

“Възможните решения следва да бъдат търсени в рамките на бюджета на Столичната община”, коментира Хекимян.

Той подчерта, че през април Терзиев беше казал категорично, че финансовото министерство ще му даде пари за увеличение на заплатите за медицинските служители.

Според Хекимян, Терзиев и екипът му крият този факт, въпреки обещанията за прозрачност. При ясен факт и отговор, че той няма да получи тези пари, на 24 април столичният кмет сключва колективен трудов договор без да оповести, че парите все още не са постъпили”, уточни той.

“Стигаме до юни, когато Терзиев иска от СОС да подкрепим доклад за промени в разходната и приходната част, с която да бъдат отпуснати 17 млн. лв. от бюджета на Столичната община”, посочи Хекимян.

Той обаче припомни, че през април Васил Терзиев беше категорично против, че “парите за медицинските служители не трябва да бъдат давани от бюджета на Столичната община, защото това са държавно финансирани дейности и ако общината трябва да започне да плаща за тях, това ще е много лоша практика. Но той вече има друго решение и вече смята, че ние тук трябва да подкрепим подобно продължение”, каза още Антон Хекимян. Той излъга над 2 хиляди души, заети в общинското здравеопазване, които очакват това финансиране вече трети месец, каза общинският съветник от ГЕРБ-СДС.

Целият брифинг на групата на ГЕРБ-СДС в СОС може да гледате във видеото.

Канал 3

 

Други новини

Декларация на ПП-ДБ изпратена до всички депутати

Декларация на ПП-ДБ изпратена до всички депутати

Дойде време разделно. След върволица от избори в последните година, както изглежда животът на 50-то Народно събрание ще бъде кратък и…
Кирил Петков: Идва Видовден!(ВИДЕО)

Кирил Петков: Идва Видовден!(ВИДЕО)

На кратък брифинг след срещата с президента Радев от коалицията ПП-ДБ дадоха повече информация относно изготвената декларация и кога ще бъде…
ПП-ДБ поиска отсрочка от Радев(ВИДЕО)

ПП-ДБ поиска отсрочка от Радев(ВИДЕО)

Коалицията е изготвила декларация с решения за борба с корупцията

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *