Американски координатор за борба с корупцията пристига в България

Американски координатор за борба с корупцията пристига в България

Американският координатор в борбата с глобалната корупция Ричард Нефю ще посети България на 14 юни, в рамките на европейска обиколка от 10 до 14 юни, съобщи пресслужбата на Държавния департамент на САЩ.


Снимка : Държавен департамент
Ричард Нефю

Ричард Нефю бе назначен на поста от президента Джо Байдън през юли 2022 г., той координира борбата срещу корупцията във всички аспекти на американската дипломация и чуждестранна помощ.

Между 10 и 12 юли, в австрийската столица Виена, американския координатор ще председателства 15-тото заседание на Групата за проверка на прилагането на Конвенцията на ООН срещу корупцията и съвместното заседание на Работната група за възстановяване на активи, както и Работната група за международно сътрудничество (двете работни групи са част от Конференцията на страните по Конвенцията на ООН срещу корупцията – бел. ред.).

Двете заседания ще бъдат първите на технически работни групи в рамките на американското председателство на Конференцията на страните по Конвенцията на ООН срещу корупцията, посочва пресслужбата на Държавния департамент.

Ще се срещне и с представители на Службата на ООН по наркотиците и престъпността, а също и с такива на други държави членки и на гражданското общество.

На 13 юни координатор Нефю ще се срещне в словашката столица Братислава с правителствени представители, организации на гражданското общество и с представители на частния сектор, допълва пресслужбата на външнополитическото ведомство на САЩ. Там той ще обсъди усилията за борба с корупцията и ще проучи възможностите за задълбочаване на сътрудничеството.

На 14 юни Ричард Нефю пристига в София, за да вземе участие в дискусионен панел в рамките на събитие, организирано от Базелския институт.

Нефю ще държи реч, посветена на инициативата Blue Dot Network („Мрежа от сини точки“) като рамка за подобряване на практиките в областта на обществените поръчки, се казва в съобщението.

Предвидени да срещи с представители на частния сектор, правителствени представители и организации на гражданското общество, за да обсъдят усилията им за ангажиране на частния сектор в укрепването на върховенството на закона.

Канал 3

 

Други новини

ГЕРБ и ДПС са готови да борят корупцията заедно(ВИДЕО)

ГЕРБ и ДПС са готови да борят корупцията заедно(ВИДЕО)

Днес ГЕРБ-СДС покани на разговори партиите, които влизат в 50-ото Народно събрание. За целта лидера на ГЕРБ Бойко Борисов излъчи преговорен…
Руският президент Путин ще посети Северна Корея

Руският президент Путин ще посети Северна Корея

Владимир Путин ще пътува до Северна Корея за двудневно посещение, започващо във вторник, съобщиха от Кремъл. Това е първото посещение на…
Първата лична карта от ново поколение бе връчена на министър Калин Стоянов(ВИДЕО)

Първата лична карта от ново поколение бе връчена на…

Издаването на новите лични документи започна от днес. Министърът на МВР Калин Стоянов днес получи първата лична карта от ново поколение.…

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *