• 19.04.2024
  • Няма коментари
  • 22

“Абсолютно съвпадение” – Митов оттегли кандидатурата си за външен министър

В завиден синхрон със своя лидер, днес зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов си промени позицията и реши да откаже предложението…

 “Абсолютно съвпадение” – Митов оттегли кандидатурата си за външен министър

В завиден синхрон със своя лидер, днес зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов си промени позицията и реши да откаже предложението на служебния премиер Димитър Главчев, да заеме поста министър на външните работи.

Митов обоснова своето решение с мотива, че не желае “да разделя обществото или да пречи на институциите да си вършат работата” и допълни, че е благодарен на премиера Главчев за оказаното му доверие. Депутатът от ГЕРБ благодари и на лидера на партията Борисов затова, че е подходил с разбиране към “тази евентуална моя роля в служебния кабинет”.

Решението на Даниел Митов идва непосредствено след, проведената по-рано днес, среща между Главчев и президента Румен Радев за рокадите в правителството, която приключи без резултат. Президентът  отказа да издаде указ, с който да смени Стефан Димитров с Митов, като посочи, че не е редно заместник-председател на партия да е министър в служебно правителство.

Митов коментира и решението на държавния глава:

“Отговорността е на президента Радев. Външният министър си е негов и той носи в момента цялата отговорност. Г-н Главчев направи предложение и то не беше прието от президента. От тук нататък отговорността е на президента и на ПП-ДБ”.

Зам.-председателят на ГЕРБ-СДС не пропусна да изрази своето разочарование от отказа на ПП-ДБ, да подкрепят неговата номинация.

”Вместо да подкрепят нашата номинация, те предпочетоха да влязат в логиката на президента Радев и да подкрепят неговата позиция. Така че мога да успокоя Радев – както бяха с него при неговото преизбиране, така сега спокойно можем да му кажем: „Спокойно г-н Радев, ПП-ДБ са с вас”, коментира Митов.

 

Канал 3

 

 

Други новини

Испания ще признае палестинската държава

Испания ще признае палестинската държава

Педро Санчес обяви, че Испания ще признае палестинската държава на 28 май заедно с Норвегия и Ирландия
Димитър Манолов: Работим в условия на сериозна политическа нестабилност

Димитър Манолов: Работим в условия на сериозна политическа нестабилност

Днес се проведе конференцията “Европейската директива за минималната работна заплата: Възможности пред синдикатите в България”. По време на форума експерти в…
ВЛАСТТА И ПРЕВОЗВАЧИТЕ В ТЪРСЕНЕ НА РЕШЕНИЕ НА ПРОБЛЕМИТЕ НА ГКПП ВИДИН

ВЛАСТТА И ПРЕВОЗВАЧИТЕ В ТЪРСЕНЕ НА РЕШЕНИЕ НА ПРОБЛЕМИТЕ…

“МВР прави и ще продължава да прави всичко необходимо, в рамките на неговата компетентност, за максимално облекчаване на трафика на граничния…

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *